2015. november 4., szerda

Ég veled Rocktogon!



2015.09.26. Baldog + Rocken Dogs Rocktogon záróbuli

Ha az ember sokáig halogatja egy koncert megírását, elfelejti. Pláne, ha azóta volt egy másikon is…

Igaz hogy nem ez a banda játszott, de úgy érzem ez a szám most pont ide illik.
Sing Sing-valami más

Vegyes érzelmekkel indultunk neki az estének egyrészt ünnepeltünk, ugyanakkor ott motoszkált a fejünkben az a gondolat, hogy utoljára lehetünk a Rocktogon vendégei. Sajnos bejelentették, hogy ebben a formában a jelenlegi helyszínen nem folytatják tovább. Igaz, hogy addig is amíg nem találnak végleges helyszínt átköltöznek a Művész Undergroundba, de őszintén szólva ez most nem nagyon vigasztal. Hiszen ez volt az első hely ahova beültünk egy koncertre és ahol sok vidám és kínos emléket szereztünk. Itt sosem éreztük azt, hogy nem tartozunk oda, vagy épp kilógnánk a többi vendég közül.
 Bízom benne, hogy előnyére fog válni a költözés és nem egy új étterem lesz belőle, hanem megtartja a kocsma hangulatot.

Aznap is volt problémánk a bejutással, tekintve, hogy változatosság kedvéért akkor is dolgoztam, így először haza, persze ezzel a buszunk le is késtük. Nagy nehezen eljutottunk Szentendréig, onnan a hévre szavaztunk.
Miközben ültünk a héven épp Sing Sing - valami más-t hallgattuk, ami szerintem pont illett a helyzethez, ugyanis hiába szomorú néha a változás, szükség van rá.
Mint azt feljebb Alice említette ünnepeltünk. Az ő 25. születésnapját. Az ilyen ünneplős bulik mindig rázósak nálunk. Nem sokkal előtte tudtuk meg, hogy a Roki bezár, ezért döntöttünk úgy, hogy bármilyen fáradtak is vagyunk, elmegyünk. Útközben szokás szerint alapoztunk, és sztorizgattunk a régi törzshelyünkről.
Természetesen az elő zenekarnak csak az utolsó két-három számára értünk be. Én ezt annyira nem sajnálom. Nem volt kifejezetten rossz, de jónak se mondanám. Nem tudnám megmondani milyen feldolgozásokat játszottak. Legalábbis remélem, hogy nem saját számok voltak, mert erősen kopinak tűntek. Ami biztos, hogy volt egy báb című szám. Az egész jó volt.
Utána a Rocken Dogs jött. Előtte kimentünk rágyújtani tekintve, hogy rock zenekar időben nem kezd. Nos hihetetlen, de bőven visszaértünk.
Végre felállt a banda a színpadra, mi meg körül néztünk. Mindenki, még a bandával vagyok slepp is hátul a falhoz tapadva próbált észrevétlen maradni… Mi szokás szerint nem zavartattuk magunkat. Azért jöttem, hogy utoljára megbotránkoztassuk a népet és kirúgjuk a Rocktogon oldalát.
 Ez a zenekar kifejezetten jó. Nem csoda, hogy a Tankcsapda elő zenekara! Nagyon jó a zenéjük, és aznap a hangtechnikus cicafiú is igazán kitett magáért. Le a kalappal. Egész jó volt a hangzás… Elhangzott a Semmirekellő vagyok, Hazafelé, Aki számít, Árnyék, Bűntudat nélkül, Fejjel a falnak. Játszd el (személyes kedvencem), Motel, Szakadok szét, Történjen valami. Valamint két feldolgozás is, amire mi szintén tomboltunk és ökörködtünk. A Right Round és a Darabokra Törted a Szívem…
Koncert után gondoltuk életünkben először kérünk autógrammot a Rockiban. Természetesen nem sikerült. A bandánál nem volt toll… Az indokunk az volt, hogy ha egyszer majd híresek lesznek, jó kis emlék lesz. Erre megjegyezte valamelyikük, hogy ők régi motorosok. Itt beugrott Salamon Béla bácsi válasza. Mi az, hogy régi motoros? Úgy beszél, mintha a Vereckei szorosnál már Csepellel jött volna be. Ezt inkább nem mondtam ki hangosan, tekintve, hogy úgysem értették volna.
Utána maradtunk rock discon. Megérte. Nagy buli volt.

Ég veled Rocktogon!

Égjen a pokol, hadd dolgozzanak az angyalok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése